• Periodekampioen Halle verliest van Ajax.

  Halle verliest van Ajax.
  26 November 2017 14:00 Sportpark ’t Houtbroek
  Periodekampioen Halle ging afgelopen zondag op bezoek bij Ajax, Ajax B welteverstaan, maar ik maak het mijzelf gemakkelijk en misschien minder pijnlijk door het in het resterende deel van dit verslag over Ajax te hebben.
  Sommigen dachten al dat ik wederom geen verslag zou gaan schrijven, maar hij heeft alleen een dagje vertraging(rustig maar Randy).
  Ome Cor begon de wedstrijdbespreking met de volgende woorden: Van Groningen tot Maastricht hebben ze het erover mannen, en Beau die zegt het voort in Hilversum dus heel Nederland is in de ban van Halle. Interesseert me geen klote, de eerste wedstrijd na het winnen van een periode is altijd kut. Daarnaast moest de scheids, die nog wel eens een kwartier langer wil doorspelen(lees Wolfersveen-Halle), vandaag maar normaal doen anders zou Cor de vrouw op moeten bellen want Cor houdt niet van overkookte aardappelen. Enfin, gewoon lekker ballen dus en we zien het wel weer.
  Halle begon op het doorweekte kleiveld met de volgende elf Galacticos. Jurriën in zijn hok, Harmen op rechts, Sergio centraal samen met RoboKlumpert en op links stond Roelloe hoe Voelloe te genieten van het weer. Daarvoor stond ‘the closer’ Tol, Pluisje stond te jagen op rechts, waar hij dit normaal gesproken alleen in de kroeg doet, links kreeg Boris ruimte voor vrije uitloop en daarvoor flaneerde Twan op zijn fluwelen mocassins. Voorin ongewijzigd met KoBus, of beter gezegd, KoTrein, en Lennart “loopt tocht wel’’ Rooks. Teammanager Thijs zat op de bank naast de wissels Vuurtoren Timo, Wilcow TreeCamp, Robert radio NL Janssen en Short TB zat ook lekker droog op het bankje. JaWI droeg de vlag. U leest/ziet het goed, (zie tevens bovenstaande foto), er waren drie heren van Kuenen aanwezig, als dat maar goed gaat.
  Om stipt 14:00 werd er door de kalende scheids gefloten voor het begin van de wedstrijd. Halle stond te slapen en meteen kwam Ajax op voorsprong, een lage voorzet schoot verassend langs alles en iedereen heen en deze werd prima afgemaakt. 1-0.
  Halle kreeg vanaf de daardoor verkregen aftrap meteen een kans, maar Lennart’s schot dwaalde langs de goal. In het verdere verloop van de eerste helft was het spel onrustig, bleef Ajax vooral de lange bal hanteren en kwamen beide teams eigenlijk tot weinig creatiefs. Uiteindelijk was het Ajax dat een goeie voorzet binnenkopte onder Jurrien door. 2-0. Halle kreeg nog enkele(halve) kansen maar werd weinig gevaarlijk. Al met al een slordige, natte eerste helft. 2-0.
  In de rust was voor iedereen duidelijk dat het anders moest, Halle kwam redelijk scherp uit de kleedkamer maar het maken van een goal bleek vandaag een onmogelijke opgave. Het was niet zozeer dat Ajax nou zo geweldig stond te voetballen, maar wij speelden vooral heel slordig en inspiratieloos. Misschien had Ome Cor gelijk toen hij zei dat de eerste wedstrijd na een periode altijd kut is. Robert Janssen werd nog gebracht voor KoMetro, maar dit had weinig effect. Uiteindelijk maakte Ajax zelfs nog 3-0. Een goeie uitbraak werd feilloos in de winkelhaak geschoten, geweldige goal. 3-0, en tevens een hattrick voor de beste man van Ajax. Ik denk dat ik verder weinig woorden hoef te gebruiken voor het slechte spel wat we hebben laten zien.
  Halle zakt hierdoor naar de 2e plaats, echter moet ‘t Peeske nog spelen aangezien zij zo incapabel waren dat zij per ongeluk hun wedstrijd hebben afgelast. #watkunjewel
  Toch nog even 18 punten die het wedstrijdverslag net niet hebben gehaald maar wel noemenswaardig zijn:
  1. Harmen had de sokken aan met het witte voetje.
  2. De scheidsrechter vond Bart Klumper een knappe man. En feliciteerde hem na afloop?!
  3. Het doucheputje was verstopt, wij denken dat er mogelijk veren in het putje hebben gezeten, of eventueel hondenhaar.
  4. De scheids haalde ons in de rust niet op, dit keer duurde de wedstrijd dus niet langer, maar de rust.
  5. De douchekoppen waren netjes schoon, dit in tegenstelling tot de beschimmelde douchekopjes bij onze SV.
  6. Cor en Thijs hadden een mooie nieuwe jas aan, je zag aan Ome Cor dat hij hem vol trots droeg. Toen wij hem vroegen hoe hij de jas vond zitten, sprongen de tranen van geluk in zijn ogen.
  7. Maarten Mebelder was wederom afwezig, dit viel ons rauw op ons dak Maarten. Waar hang je uit? Zit je sinds kort in de maatschap?
  8. Voor de wedstrijd werden er thermoshirts gepast, hierbij bleek dat Kobus dus daadwerkelijk een enorme kast is.
  9. Timo, Wilco en Sjoerd speelden foutloos vandaag.
  10. ‘’Jij moet je bek houden, en je moet normaal doen, als je nog een keer een bal aanneemt op de borst, dan schiet ik je neer’’ Zei iemand zonder schaamte tegen Jurrien, dit terwijl zijn vader en zijn jongere broertje naast hem zaten!
  11. Leon Tol heeft 90 minuten gespeeld, dit deed hij vroeger bij PAX ook.
  12. Leon Tol heeft 2 halve liters gedronken na de wedstrijd.
  13. De witte tas was vergeten, hier zit de onmisbare ponyzalf in, dus het was fijn dat Pony Hermanos hem kwam brengen.
  14. Der Bomber kan niet ontbreken in het verslag, dit puntje is een ode aan de Bomber.
  15. Het regende ongeveer 85 minuten tijdens de wedstrijd.
  16. Tom en Lennart genoten van een heerlijk gebakken banaantje de terugweg in de trein.
  17. Wolfersveen verloor van Etten.
  18. Wanneer je verliest na vorige week heb je nog steeds 18 punten.
  Supporters, bedankt voor de komst, en tot volgende week!
  Fijne dag!