• Halle wint van Wolfersveen!

  15 Oktober 2017 14:30 Stadion De Stikke Bocht Veld 1

  Waar de ogen van heel voetbal liefhebbend Achterhoek zaterdag gericht waren op RKZVC ?? Longa, moesten diezelfde ogen afgelopen zondag toch wel op Wolfersveen ?? Halle hebben gestaan,
  want na een exceptioneel uitstapje naar de 4e klasse acteert Wolfersveen dit seizoen weer op het vertrouwde niveau, vandaar dat ook deze derby dit jaar opnieuw op het programma stond.
  In het afgelopen decennium bleek de Stikke Bocht een moeilijk te nemen hindernis, mede daardoor begon Halle extra gemotiveerd aan dit mooie affiche.

  Wederom begonnen we met een leuk elftal aan namen aan de wedstrijd. Waar Westendorp de afgelopen weken kampt met een keepersprobleem, hebben wij gewoon onze trouwe tweevoeter op goal staan. Harmen begon op zijn oude schoenen op rechts, Roedie en good old Buunkie, samen goed voor 153 goals in het eerste, stonden centraal en Roelloe stond te genieten op links. Een x aantal meter verder op het veld stond Klumper, tevens kapitein, centraal, SambaTwan links en Leon rechts. Tot slot fladderde Boris dit keer op linksbuiten, stond Short wederom in de punt en waar Kwibus vorige week op spoor 1(links) reed, deed hij dit vandaag op spoor 2(rechts). Fris op de wit zwarte stoeltjes zaten Tiesmans, Bhart en Rensenbrink. JaWI was wederom bereid gevonden om de vlag te dragen, dit deed hij terwijl hij een pet van het merk ‘’No Fear’’ droeg, hetgeen typerend was voor de instelling waarmee we aan de wedstrijd zouden moeten beginnen. Zoals elke week stond dit elftal onder de leiding van Leon Tol en ome Cor Peitsman, u weet wel, die man die in de Gelderlander stond afgelopen week. Lennart kreeg hulp van Djef bij het vullen van de flesjes water en de waterzak, het bleek al snel dat hier een stukje horeca-ervaring om de hoek kwam kijken, want de flesjes werden vakkundig, zonder te knoeien, gevuld.
  Om stipt 14:35 werd er door de scheids, die zijn gele shirt netjes had gecombineerd met gele sokken, afgefloten. Binnen drie minuten kreeg Wolfersveen twee vrije trappen op randje zestien, hier werd echter weinig mee gedaan. Halle was wakker en begon met voetballen, in de 8e minuut was het Short die een voorzet van Kwibus tot doelpunt promoveerde, ware het niet dat de grensrechter van Wolfersveen hier buitenspel in zag. 0-0 De grensrechter van Wolfersveen heeft echter een buitengewoon goeie reputatie wat betreft het zuiver vlaggen dus eigenlijk was er niemand op en om het veld die durfde te twijfelen aan dit besluit! Halle ging dus gewoon verder maar werd niet heel gevaarlijk, Wolfersveen daarentegen kreeg 2 opgelegde kansen, maar deze werden vakkundig verprutst. Roedie liep nog tegen een gele kaart aan, SambaTwan werd nog een keer volledig terecht afgevlagd voor buitenspel en Wolfersveen schoot nog een vrije trap netjes in de handen bij snuutjen. Uiteindelijk werden er nog wat kaarten uitgedeeld aan zowel Halle als Wolfersveen voor er werd gefloten voor de rust. 0-0
  Boris bleef in de kleedkamer achter en Drogbhart kwam op linksbuiten te staan. In het verleden is gebleken dat Halle nog wel eens een tegengoal pakt meteen na de rust, echter was het dit keer andersom. De om en nabij de 3000 supporters stroomden nog uit het café richting het veld toen SambaTwan een geweldige steekpass gaf op Ruud die op de brommer van achteruit aan kwam sprinten, Ruud viel de bal goed aan, en schoof hem uiterst beheerst in het verre hoekje. 0-1!
  Hierna bleef het spel van Halle en Wolfersveen in evenwicht, waar er sporadisch een leuke actie voorbij kwam was het vooral onrustig en slordig voetbal van beide kanten. Harmen stond resoluut te verdedigen op zijn oude schoenen en snuutjen hield zijn goal schoon. In de 63e minuut werd Short gewisseld voor zijn, qua leeftijd gezien, iets oudere broer Tiesmans. Ruudje werd naar de spitspositie verwezen. Ties liet zijn gretigheid meteen zien door een geweldige zuivere tackle op de bal zoals alleen Ties dat kan. Deze 1-0 moest over de streep getrokken worden. Wolferveen werd nog een aantal keer gevaarlijk, en nadat Rensenbrink er in de 76e minuut in kwam voor Kwibus, was het vooral hopen dat de 1-0 behouden bleef. Dat een wedstrijd 90 minuten duurt is vast geen nieuws, dat daar af en toe een minuutje bijkomt ook niet, de scheids daarentegen vond het voetbal van een dusdanig oogstrelend niveau dat hij besloot dat die 90 minuten veel te kort waren. Uiteindelijk werd er dus na 102 minuten totaalvoetbal afgefloten. 0-1.
  We mogen als Halle zijnde blij zijn dat we eindelijk hebben gewonnen op de Stikke Bocht, de manier waarop is in dit geval niet zo heel belangrijk.

  Toeschouwers bedankt voor de komt en misschien tot volgende week bij ’t Peeske!
  Toch nog even 12 punten die het wedstrijdverslag net niet hebben gehaald maar wel noemenswaardig zijn:
  1. Sjoerd had de sokken aan met het witte voetje
  2. Twan, Kobus, Bart Klumper en Jeroen speelden met short-sleeve in plaats van long-sleeve
  3. Thijs heeft een boormachine zonder bitjes
  4. Robocop is niet in een dag gebouwd, wel in een dag afgebroken
  5. Het geheugen van sommige spelers werd erg op de proef gesteld door de scheids voorafgaande aan de wedstrijd, je moest je eigen naam voluit noemen bij het horen van je nummer, dit kan lastig zijn voor sommigen.
  6. Er werden 6 kaarten totaal gepakt, 3 voor Halle, 3 voor Wolfersveen
  7. De grens van Wolfersveen loopt zijn meters het liefst tussen de reclameborden van Rozeboom banden en Landbouwmechanisatie Kl. Hesselink.
  8. Harmen bleek nieuwe schoenen te hebben, deze waren echter zo foeilelijk dat we ze hebben achtergelaten in Wolfersveen, Harmen zelf denkt dat ze in de witte tas zitten.
  9. Een oplettende supporter merkte in de 38e minuut, na een vrije trap van Wolfersveen die vakkundig in de handjes van Snuutjen werd getrapt, op dat de keeper inmiddels al wel warm was. Goed gezien Bomber.
  10. De gebroeders Groot Wassink van Wolfersveen kregen binnen 3 minuten allebei een praatkaart.
  11. Rens kan heel hard schreeuwen als de bal uitgeschoten moet worden bij een blessure.
  12. Als je vier keer wint heb je 12 punten!
  Misschien tot het volgende verslag! ;)
  Fijne dag!