• Halle wint in Etten!

  05 November 2017 14:00 Sportpark de Treffer
  Etten ?? Halle


  Ik moet beginnen met mijn excuus voor het feit dat er geen verslagen zijn gemaakt van de wedstrijden ’t Peeske ?? Halle(4-0) en Halle ?? Loo (1-2). Dit had niet eens te maken met het feit dat er werd verloren, maar vanaf nu zal er in principe wekelijks een verslag verschijnen.


  Dus, er werd twee keer verloren, gevolg hiervan was dat Halle op een keurige 3e plaats terecht was gekomen. Vandaag stond de uitwedstrijd tegen nummer 2, Etten, op het programma. Ook Etten degradeerde afgelopen seizoen, dus Halle begon in principe zonder al te veel aspiraties aan de wedstrijd. Gewoon lekker voetballen.
  Ondanks dat de onuitputtelijke bron van talent, het tweede elftal, vrijaf was waren er deze week redelijke personele problemen. Ondanks dat toverde ome Cor toch een representatief elftal aan namen uit de hoge hoed! Snuutjen begon op goal, Harmen rechts, centraal stond Roedie samen met Sergio en op links stond Roelloe hoe voelloe. Daarvoor begon Robocop Klumper als verdedigende middenvelder, Djef op rechts, Boris was de dopingcontrole goed doorgekomen dus hij fladderde op links en SambaTwan werd als aanvallende middenvelder op papier gezet. Kwibus, die elke week de grootste afstand aflegt met de trein, stond samen met Lennart voorin. U leest het goed, Halle begon in een 442-opstelling. Op de bank zaten Patty, Radio-NL Robert en Leon Tol was de wilg ingeklommen om zijn voetbalschoenen weer aan te trekken. Wim, jawel de vader van Patty, was bereid gevonden om de vlag te dragen. Bijna vergeet ik dat Tiesmans vandaag teammanager was samen met Leon Wassing(die jongen op de postcodeloterij fiets).
  Om stipt 14:01 werd er door de scheids afgefloten. Halle begon afwachtend aan de wedstrijd en liet Etten het spel maken. Etten hanteerde vooral de lange bal, maar doordat er weinig ruimte achter de verdediging lag kwam hier eigenlijk weinig uit voort. Halle stond verdedigend sterk en er werd relatief weinig weggeven. Na 33 minuten was het echter toch Etten dat een goal maakte, waar de verdediging tot 2 keer toe redding kon brengen lukte het Jurriën niet om de bal een 3e keer weg te werken, met een katachtige volleybalslag sloeg hij de bal in de voeten van de oplettende Etten-speler die de bal binnenschoot. 1-0.
  Halle trapte af en eigenlijk binnen 5 minuten was de wedstrijd gekanteld. Lennart kreeg een goeie diepe bal, deze werd laag voorgegeven, net voor de verdediger langs, maar binnen het bereik van Kobus die hem erg knap wist af te maken. 1-1.
  Meteen daarna gaf Roedie, die de gehele wedstrijd goed doorstoomde en verdedigend erg goed stond te spelen, een diepe bal op wederom Lennart, Lennart omspeelde zijn man, wachtte tot SambaTwan was aangesloten en Twannie schoof de bal vakkundig met links kruislings langs de keeper. 1-2.


  Hierna was het zaak de voorsprong in ieder geval tot de rust te behouden en dit werd succesvol gedaan. Ruststand 1-2.
  Waar Halle nog wel eens een tegengoal krijgt vlak na rust was dit vandaag niet anders, vlak na rust maakte Etten uit de rebound 2-2. De bal werd goed geraakt en netjes vanuit de tweede lijn binnengeschoten. Hier kon Jurriën weinig aan houden.
  Balen, maar Halle ging gewoon verder met de manier waarop we de hele wedstrijd voetbalden, bal veroveren en proberen te voetballen. Etten kreeg een aantal kansen, vooral de rechtsbuiten hielp een prima kans om zeep, waar hij het balletje rustig breed had kunnen leggen op zijn medespeler, schoot hij de bal rustig voorlangs.
  Leon tol werd gebracht voor Boris, Boris vloog namelijk de gehele wedstrijd productief alle kanten op dus hij was moe gestreden. Goeie pot Boris. Uiteindelijk werd er een diepe bal op Lennart gegeven, hij gaf de bal strak voor op SambaTwan, en waar 99 van de 100 spelers uit de 5e klasse de voorzet ineens op goal zouden schieten, nam Twan de bal rustig aan, legde hem eventjes opzij om de bal vervolgens in het zijnetje te plaatsen. 2-3.
  Robert Janssen werd vrijwel direct na deze goal gebracht voor Kobus, hij kwam het veld in en meteen werd er een ingooi richting Robert gegooid. Robert, koud in het veld, verkeek zich 5 centimeter op de bal waardoor de bal netjes onder het voetje doorrolde. Echter de complimenten voor de zevenmijlspassen om zijn foute aanname goed te maken.
  Tot slot kreeg Lennart, met 2 man in zijn rug, nog een bal in zijn voeten, een van die mannen was de nummer 10 van Etten die ineens op rechtsback moest gaan staan, de beste man schrok hier zelf ook van tijdens de wedstrijd. Lennart wist uiteindelijk weg te draaien waardoor hij een op een kwam met de keeper, en waar hij de bal dan normaal op de keeper schiet, of naast, schoof hij de bal dit keer rustig door de beentjes bij de keeper. 2-4.
  Cor sprong op uit zijn dug-out, en zelfs Kobus toonde enige vorm van beleving bij het vieren van de goal. Halle was blij, Etten droop af.


  Halle staat hierdoor 2e, ’t Peeske won van Westendorp waardoor ’t Peeske over 2 weken punten moet laten liggen willen wij er nog vandoor gaan met de periode. Echter moeten we als Halle vooral niet teveel bezig zijn met scenario’s, maar vooral veel plezier hebben!
  Toeschouwers bedankt voor de komst en misschien tot morgen (dinsdag 07 November), 20:00 Vios Beltrum Thuis voor de Achterhoek Cup.


  Toch nog even 15 punten die het wedstrijdverslag net niet hebben gehaald maar wel noemenswaardig zijn:
  1. Twan had de sokken aan met het witte voetje.
  2. Patrick speelde een foutloze wedstrijd.
  3. De scheids floot een goeie wedstrijd.
  4. De namen werden voorafgaand aan de wedstrijd op alfabetische volgorde opgenoemd, dit zorgde voor erg veel verwarring bij de spelers, die normaal gesproken altijd even zwaaien naar de fans bij het horen van hun naam.
  5. Er was erg veel support aanwezig. Zelfs Moarrten Mebelder Moarten, man van de tijd, bekend om zijn handstand, goeie tackle en nuchterheid, wist de weg naar Etten te vinden.
  6. Ook Kewin Der Bomber Janssen liet zich gelden, bij elke aanname, panna of ieder ander hoogstandje hoorde je een KOEKOEK of SAMBA vanaf de tribune.
  7. Harmen heeft beloofd dat hij in Halle een tribune gaat bouwen, samen met Patty en Bart KH.
  8. Lennart had zowel in zijn sokken als in zijn boxer een gat zitten, deze belandden dus allebei in de prullenbak. De ene in kleedkamer 9, de ander in kleedkamer 8.
  9. Twan legde een bal van 398 meter hoogte dood neer. (Kewin schreeuwde uiteraard SAMBA)
  10. Leon Tol nam de rol aan van The Closer, een uiterst stabiele factor om de wedstrijd mee binnen te slepen.
  11. In dit nummer trainingspak zat een uiterst discutabel zwart ringetje, na onderzoek blijkt dat Sjoerd TB vorig jaar dit trainingspak in beheer had, weet jij hier meer van Sjoerd?
  12. Tom Wassing, student, maar in zijn vrije tijd Bourgondiër, liep vol nietsvermoedend met zijn glaasje Bokbier richting parkeerplaats, echter sprak een trouwe supporter van Etten Tom aan op zijn gedrag en Tom retourneerde netjes het bokbierglas.
  13. Het potje Pferdenbalsem, beter bekend als PonyZalf, ontpopt zichzelf als 13e man binnen de selectie. Menigeen strijkt de fluoriserende rode zalf op zijn atletenlichaam.
  14. Etten heeft als clubkleur groen, erg verbaasd waren wij dus dat de spelers allemaal een blauw traingstruitje van Nike aanhadden. Wij verdenken Etten van het feit dat ze deze tijdens een containersale van een groot sportketen hebben gekocht en het maar voor lief hebben genomen dat het niet de juiste kleur was. Wel een mooie kleur, dat blauw.
  15. Als je 5 keer wint heb je 15 punten.
  Misschien tot het volgende verslag! ;)
  Fijne dag!