• Halle Periodekampioen!

  Halle periodekampioen!


  19 November 2017 14:30 Sportpark de Meisterskamp
  Halle 1 - Gelders Eiland


  Halle stond na de winst op Etten twee weken geleden op een keurige 2e plaats, dat wij nog meededen voor de periode wisten we, maar dat ’t Peeske het zou verprutsen tegen Zelhem leek ons onwaarschijnlijk. Desondanks stond de Meisterskamp, zoals gewoonlijk, afgeladen vol met supporters. Ome Cor, of zoals alle mediaplatformen hem liever noemen, ‘’De Peits’’, was zoals gewoonlijk erg realistisch: wat de tegenstander doet interesseert me geen reet. Amen.
  (Voor meer info over De Peits in de media zie onderaan dit wedstrijdverslag).
  Halle begon zoals altijd met een waar sterrenensemble aan de wedstrijd. Jurriën ‘’Snuutje" Kuenen stond met zijn bekwijlde harige snuit op doel, Herman zoals altijd op rechts, centraal stonden Sergio en Drogbhart en Roelloe hoe Voelloe stond lucht te inhaleren op linksback. Klumpert, tevens aanvoerder, stond verdedigend, rechts van hem bestreek Djef de bebladerde flank, links fladderde Boris met fipronilwaardes zo hoog, dat ze zijn eieren zelfs in Polen zouden afkeuren, en daarvoor gaf Twan weer een lesje stijldansen op zijn sambaschoentjes. Voorin een aparte dienstregeling, Lennart loopt namelijk overal waar hij zin in heeft en Kobus moet zijn dienstregeling daar maar op aanpassen. Op de bank zaten Leon ‘’the closer’’ Tol, Evert ten Napel en Kewin de Bomber Janssen. Teammanager Thijs kreeg hulp van zijn jongere en knappere broertje Sjoerd en Leon. Dick Bruil, je weet wel, die legendarische grensrechter, stond weer te vlaggen als vanouds. Goed om te vermelden dat Dick geen botbreuken heeft opgelopen, dit schijnt nog wel eens voor te komen bij veel blad aan de lijn!
  Om stipt 14:32 werd er door de jarige scheids(53 jaren jong) gefloten voor het begin van de wedstrijd. De eerste helft werd er onrustig gevoetbald, tweede ballen werden niet gewonnen, of wel gewonnen maar meteen weer ingeleverd. Lennart werd 2 keer goed voor de keeper gezet door SambaTwan maar zoals zo vaak schoot hij de bal netjes op de keeper. Het Gelders Eiland kwam er af en toe door, maar bleek net als Halle weinig productief in het creëren en afmaken van kansen. Twannie werd nog een keer aangetikt in zijn solo naar goal, maar hij besloot om niet te gaan liggen, dus hij kreeg geen pingel. Er werd nog een doelpunt afgekeurd van Gelders Eiland omdat het gewoon buitenspel was. (goed gezien Dickie). De grensrechter van het Gelders Eiland bleek af en toe nog moeite te hebben met het beoordelen van buitenspelsituaties, het was er een die vast en zeker een goed gesprek zou kunnen hebben met de altijd eerlijk vlaggende grens van onze goeie vrienden van Wolfersveen. In het slot van de tweede helft kreeg Kobus nog een goeie kans na een voorzet van Lennart maar Kwibus kwam net een coupe te kort om hem binnen te tikken. Al met al een slordige eerste helft. 0-0


  In de rust bleek dat Zelhem - Peeske nog op 0-0 stond. Zaak voor ons dus om het de 2e helft op te pakken zodat wij onszelf in ieder geval recht in de spiegel aan konden kijken, ongeacht het resultaat een kleine 6 kilometer verderop. Halle begon overtuigend aan de 2e helft, er werd letterlijk uit een ander spreekwoordelijk vaatje getapt. Echter werd dit niet omgezet in goals. De complete achterhoede stond te verdedigen alsof ze ervoor betaald kregen, en het middenveld en de voorhoede sleurde voor wat ze waard waren(erg weinig op dat moment). Op de volgepakte tribunes en in de dug-out kwam ineens door dat Zelhem Peeske op 0-0 had gehouden. De spanning was zowel op het veld als langs de kant voelbaar. Extra zaak dus om het balletje in het netje te leggen. Halle kreeg een discutabele corner na goed doorzetten van Lennart, deze werd voorgegeven en als een duveltje uit een doosje kwam Boris vanaf linkshalf aangevlogen om met zijn sporen de bal binnen te schieten. Boris wist mij later onder de douche te vertellen dat dit toch al wel zijn 12e goal was voor Halle, dus hij was minder verbaasd dan dat wij allemaal waren. 1-0
  Halle begon te leven en er werd rustig nog een ander vaatje leeggetapt, een diepe bal werd slecht weggewerkt door de keeper van het Gelders Eiland, Twan gaf hem vervolgens aan Lennart en Lennart werd op uiterst slinkse wijze gevloerd binnen het territorium van Jurrien. Pingel!


  Bart Markhorst schoot de bal vervolgens op overtuigende wijze raak, hij had, zo bleek later, geen enkele vorm van stress. 2-0
  Het Gelders Eiland schreeuwde moord en brand want zij waren toch wel erg benadeeld. Echter, zoals Cor wel vaker zegt, interesseerde ons dat geen reet natuurlijk. We waren echter nog lang niet jarig(de scheids dan trouwens wel) want Halle kreeg een goal tegen waardoor de spanning voor de resterende 10 minuten toch wel hoog opliep. Knikkende knietjes bij de spelers, bezwete billetjes bij de supporters. Evert werd nog gebracht voor Kobus en Leon Tol werd nog gebracht voor Djef. Jurrien besloot tussendoor om nog even een balletje vakkundig aan te nemen op zijn borst, om deze vervolgens te verwerken tot corner, Lennart kreeg zijn halfjaarlijkse praatkaart omdat hij op 11 meter stond bij de vrije trap in plaats van 9 en Bart werd nog vakkundig met twee benen op de enkel getjakst(rode kaart voor de toch al gefrustreerde speler van het Gelders Eiland). Uiteindelijk floot de scheids af. 2-1 winst, maar nog veel belangrijker: PERIODEKAMPIOEN!


  Halle staat hierdoor weer op de vertrouwde eerste plek haha, en wij mogen zowaar spelen voor een plekje in de vierde klasse. Belangrijker is echter dat we gewoon lekker moeten voetballen! Mooi is wel dat we met een grote diversiteit aan spelers de periode hebben gepakt, en dat we bijna elke week met andere mensen spelen. Trots op alle mannen van de gehele selectie dus!
  Toch nog even 18 punten die het wedstrijdverslag net niet hebben gehaald maar wel noemenswaardig zijn:
  1. Boris had de sokken aan met het witte voetje.
  2. De Bomber speelde een foutloze wedstrijd.
  3. De scheids hanteerde een nooit eerder geziene stijl(complete willekeur).
  4. Cor boeit het geen flikker of we nou tegen Het Gelders Eiland spelen of Barcelona.
  5. Teun, een van de succestrainers van het tweede, had zijn welverdiende centjes gestoken in een aantal blauwgekleurde rookbommetjes. Leuk effect, slecht voor de longen, maar vooral gewoon enorm leuk gedaan Teun!
  6. Thijs is verkozen tot pupil van de week.
  7. Knalbal, Boldiek en Polyketting hadden een geweldige verassing geregeld achteraf in de kantine! Nogmaals bedankt hiervoor!
  8. Jurrien Kuenen controleerde een bal op de borst om hem vervolgens tot corner te verwerken(was al genoemd, maar deze actie was zo ongelukkig en slecht dat hij nog een keer genoemd mag worden).
  9. Lennart had een dusdanig goeie planning dat hij meteen na afloop naar het werk moest, echter gunden zijn collega’s hem een leuke avond dus hij was met een uurtje alweer terug in de kantine! Bedankt hiervoor!
  10. Een aantal beunhazen trokken vakkundig een aantal plafondplaten naar de grond. Deze worden er vanavond weer vakkundig ingezet door diezelfde beunhazen.
  11. Het aantal punten dat Het Gelders Eiland had voor de wedstrijd, en ook het aantal spelers waar ze mee begonnen. Dat aantal punten is onveranderd, echter eindigden ze dus met 10 man. Een hele smerige overtreding die echt niet thuis hoort op het Halse tiki-taka veld lag daaraan ten grondslag.
  12. 12 uur namen de eerste supporters alvast een goedgele tarwesmoothie op het eventuele succes van het eerste.
  13. Het was een goed weekend voor de SV want ook het derde en het tweede wisten overtuigend te winnen! 9 punten, kratje van de penningmeester!
  14. Het staat buiten kijf dat op het moment dat de Bomber meespeelt bij 1, bij dit nummer om zijn schouders draagt. Dit heeft verder niets te maken met het enigszins corpulente afdakje van de Bomber. Maar meer omdat hij zich het lekkerst voelt met 14 om zijn schouders. En een Kevin die goed in zijn shirt steekt is tot grote daden in staat.
  15. Het traditionele weekendje weg zal verplaatst moeten worden vanwege de nacompetitie. #onzeseizoenenzijnlang
  16. Tom en Bart hebben vandaag ongetwijfeld last van hoofdpijn, of dit is door het bier drinken of door de 1654 ballen die zij hebben weggekopt is nog de vraag.
  17. Zelfs Beau van Erven Dorens was laaiend enthousiast over het pakken van de periode. Waarschijnlijk hebben jullie het filmpje al wel gezien, want heel Nederland heeft het natuurlijk of Halle, maar zoek het anders even op. Het is de moeite waard.
  18. Als je 6 keer wint heb je 18 punten.
  Het kan zijn dat ik enkele zaken ben vergeten, dit komt niet door excessief gebruik van alcohol.

  ***Ome Cor op de radio***
  Ome Cor De Peits is uitgenodigd bij Optimaal FM om aanstaande vrijdag 24 November tussen 19:00 en 20:00 om te praten over de wedstrijd De Graafschap ?? Eindhoven en over zijn succes bij Halle.
  ***Ome Cor op de radio***

  Misschien tot het volgende verslag! ;)
  Fijne dag!